در ویدیوی بالا به این مسئله پرداخته شده که قطر، بهعنوان کشوری با منابع گازی مشابه چگونه این قضیه را مدیریت کرده است. به گزارش اکوایران، کمبود منابع انرژی، بهویژه نفت و گاز، مختص ایران نیست. بررسیهای موسسه مطالعاتی انرژی نشان میدهد جهان با افزایش تقاضا برای انرژی، تا پایان این دهه، با کمبود ۲۰ درصدیِ گاز طبیعی مواجه خواهد شد. حل بحران انرژی در جهان به سرمایهگذاریهای کلان نیاز دارد.
ا این حال، در شرایط بحرانی، نمیتوان در لحظه سرمایهگذاری کرد و باید به دنبال راهکارهای موقت بود. یکی از این راهکارهای موقتی هم تعطیلیها و خاموشیهاست. این راهکارهای موقتی، با عواقب و پیامدهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی همراه است، به همین دلیل بسیاری از دولتها و کشورها به سراغ آن نمیروند.
این کشورها چه راهکاری دارند؟ افزایش قیمت انرژی از جمله مواردی است که در برخی از کشورهای توسعهیافته دنبال میشود. در برخی از دیگر کشورها نظیر آفریقای جنوبی هم ترفند تخفیف در هزینهها برای مصرف در ساعاتی که «ساعت اوج مصرف» نیست، در نظر گرفته میشود.
از آنجا که تعطیلی و خاموشی برق، راهکاری پایدار به شمار نمیآید، کشورها از آن بهره نمیگیرند و به جای آن به سراغ راهکارهایی میروند که در بلندمدت آنها را از کمبود انرژی نجات دهد. قطر بهعنوان کشوری که به لحاظ برخورداری از منابع گازی، مشابه ایران است، توانسته این قضیه را مدیریت کند و ظاهرا مانند ایران با چالش کمبود برق مواجه نیست. این کشور چه راهکارهایی در پیش گرفته است؟
در ویدیوی بالا سیاستهای قطر در عرضه گاز و ترفندهای سیاستگذاران این کشور برای مدیریت مصرف گاز، مورد بررسی قرار گرفته است. مکانیزم قیمتگذاری هم از جمله مواردی است که در این کشور مورد توجه قرار میگیرد.