مصرف ۷۰۰ مگاوات برق در سایه ابهام
به گزارش اکوایران، رضا سپهوند، عضو کمیسیون تلفیق بودجه، منشا ناترازیها را در یک دهه اخیر میداند. او معتقد است که بسیاری از نیروها فرسوده شدهاند و با بازدهی قبلی کار نمیکنند. شبکه انتقال برق کهنه شده و میزان اتلاف انرژی بالا رفته و با توسعه شبکه برق در سراسر کشور و افزایش مصرف، تعادل بهم خورده است.
وی در ادامه بیان کرد: برای جایگزین کردن تجهیزات فرسوده و افزایش تولید برق باید سرمایهگذاری میکردیم، اما در دولتهای دوازدهم و سیزدهم و همچنین دولت کنونی این سرمایهگذاریها صورت نگرفته است. به همین دلیل، میزان افزایش تولید برق، گاز و نفت با رشد مصرف متناسب نبوده است.
سپهوند اشاره کرد: ما با موانعی مواجه شدیم و برخی میگویند سوء مدیریت در این دولت وجود دارد. ذخیرهسازی سوخت برای نیروگاهها انجام نشده است و میگوییم چیزی برای ذخیرهسازی وجود ندارد. سال گذشته به ترکیه گاز ندادیم زیرا نیازی نداشت، اما اکنون نیاز دارد و مجبوریم که به تعهداتمان عمل کنیم. واردات گاز از ترکمنستان نیز به دلیل افزایش قیمت به صرفه نیست. بنابراین، ناترازی به شدت افزایش یافته است.
این نماینده مجلس گفت: دولت میگوید برخی مسائل از اختیارش خارج است، مانند قاچاق سوخت که ۲۰ میلیون لیتر در روز قاچاق میشود. اگر بتوانیم جلوی این قاچاق را بگیریم، ناترازی بنزین حل خواهد شد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس خبر داد: همچنین، موضوع ماینرها و تولید بیتکوین مطرح است که حدود ۷۰۰ مگاوات برق مصرف میکنند. باید شفاف شود که چه کسانی در این زمینه فعالیت میکنند و اگر این کار به نفع کشور است، دولت باید این را به مردم اعلام و دلایلش را بیان کند.
همچنین این نماینده در مورد سوءمدیریت گفت: سوء مدیریت در بخش بهینهسازی مصرف سوخت نیز بوده است. قانون ماده ۱۲ مصوبه مجلس سال ۹۳ اجرا نشده و مصرف سوخت حتی افزایش یافته است. خودروهای صفر کیلومتر که وارد بازار میشوند، مصرف سوخت را بالا میبرند. میانگین مصرف این خودروها ۱۱ لیتر در صد کیلومتر است و ممانعت از واردات خودروهای هیبریدی و برقی نشاندهنده سوء مدیریت است.
در نهایت سپهوند اشاره کرد: در کمیسیون انرژی، وزرای نیرو و نفت برنامههای خود را ارائه دادند. وزیر نیرو ادعا کرده که تا تابستان سال آینده ۱۶ نیروگاه را وارد مدار میکند و تولید برق را ۱۰ هزار مگاوات افزایش میدهد. در سه سال آینده، ۳۰ هزار مگاوات به تولید برق افزوده خواهد شد. تمرکز فعلی روی برق خورشیدی است، اما تولید برق خورشیدی تنها تا ۲۰ درصد کل تولید برق امکانپذیر است و بیشتر از این مقدار امکانپذیر نیست.