جدید ترین اخبار ورزشی روز دنیا از قوی ترین منابع خبری

جدیدترین اخبار ورزشی
دانش و فناوری

گوگل برای تأمین برق هوش مصنوعی از طریق انرژی هسته‌ای با یک استارتاپ قرارداد امضا کرد

گوگل به‌منظور تأمین برق مراکز داده و هوش مصنوعی خود با استارتاپ کایروس پاور (Kairos Power) برای ساخت 7 رآکتور هسته‌ای کوچک در ایالات متحده قرارداد بست. هدف این قرارداد افزودن 500 مگاوات انرژی هسته‌ای با رآکتورهای کوچک مدولار (SMR) تا پایان این دهه میلادی است.

براساس گزارش تک کرانچ، انتظار می‌رود اولین SMR تا سال 2030 راه‌اندازی شود سپس رآکتورهای دیگر تا 2035 آماده می‌شوند. جزئیات مالی این قرارداد اعلام نشده اما گوگل می‌گوید این معامله به کاهش هزینه‌ها و دریافت زودتر انرژی کمک می‌کند. پیش‌ازاین مایکروسافت نیز برای تأمین برق هوش مصنوعی خود به سراغ خرید نیروگاه هسته‌ای رفته بود.

تأمین برق مراکز هوش مصنوعی گوگل با انرژی هسته‌ای

این اولین قرارداد شرکتی برای راه‌اندازی انرژی هسته‌ای با SMR است. رآکتورهای کوچک مدولار، همان‌طور که از نام آن‌ها پیداست، کوچک‌تر از رآکتورهای موجود هستند. البته استارتاپ کایروس پاور به مجوز کمیسیون تنظیم مقررات هسته‌ای آمریکا نیاز دارد تا بتواند ساخت این رآکتورها را نهایی کند.

رندری از رآکتور نمایشی کایروس پاور در تنسی

این استارتاپ قبلاً تأییدیه رآکتور نمایشی در ایالت تنسی را گرفته و تاریخ راه‌اندازی را نیز سال 2027 تعیین کرده بود. این شرکت درحال‌حاضر واحدهای آزمایشی (بدون اجزای سوخت هسته‌ای) را در مرکز توسعه در آلبوکرکی می‌سازد تا بتواند اجزا و سیستم‌ها را ارزیابی کند. به‌طورکلی، کایروس پاور قصد دارد SMRها را به تولید انبوه برساند تا بتوان نیروگاه‌های هسته‌ای را سریع‌تر و ارزان‌تر به راه بیندازد.

بااین‌حال شاید بزرگ‌ترین مسئله کایروس پاور (و گوگل) موضوعات فنی نباشد. طبق آمار Pew Research، اگرچه 56 درصد آمریکایی‌ها طرفدار انرژی هسته‌ای هستند، همچنان حدود 44 درصد با آن مخالف‌اند. مردم بسیار بیشتر حامی انرژی‌های بادی و خورشیدی هستند که هزینه بسیار کمتری نسبت به نیروگاه‌های هسته‌ای جدید دارند. درکل انرژی هسته‌ای به‌دلیل دفع زباله‌های رادیواکتیو، احتمال وقوع حوادث فاجعه‌آمیز و هزینه‌های بالای ساخت‌وساز مخالفان سرسختی دارد.

نمایش بیشتر

خبر خوان همفکری

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
ایران و جذب ۱۵میلیون گردشگر/ ارزآوری گردشگری بیشتر از نفت!