جدید ترین اخبار ورزشی روز دنیا از قوی ترین منابع خبری

جدیدترین اخبار ورزشی
خودرو

معرفی زاگاتو دوپیا کودا

1ja.ir

زاگاتو با دو خودرو در این دوره از نمایشگاه کنکورسو الگانزا حاضر شده است. در کنار نسخه تغییریافته از ب ام و M4 در همکاری با شرکت بوونزیپن، یک خودروی منحصربه‌فرد به نام دوپیا کودا (DoppiaCoda) هم به نمایندگی از این شرکت معروف ایتالیایی در ساحل دریاچه کومو، حضور دارد.

البته این نخستین بار نیست که زاگاتو، آلفارومئو 8C کامپتیزیونه را تغییر می‌دهد. در سال 2010، زاگاتو TZ3 کورسا معرفی شد. این نمونه منحصربه‌فرد بنابر سفارش یک مجموعه‌دار آلمانی به نام مارتین کاپ شکل گرفته بود. نکته جالب این‌که بخش انتهایی بدنه آن خودرو هم با پیروی از فرم کام بک طراحی شده بود.

دوپیا کودا بنابر سفارش یک مشتری ثروتمند اهل ایتالیا و برمبنای آلفارومئو 8C کامپتیزیونه شکل گرفته است. در بخش انتهایی بدنه، ترکیبی از باله منحنی و فرم مشهور به کام‌بک را شاهد هستیم. کام ‌بَک (Kammback)  که با اسامی دُمِ کام یا کی-تیل (K-tail) هم شناخته می‌شود، یک ویژگی طراحی است که در آن، قسمت شیبدار عقبی بدنه با یک سطح عمودی یا تقریبا عمودی قطع می‌شود.

زاگاتو دوپیا کودا آلفارومئو 8C

طراحی کام‌ بک ضمن کارکرد ظاهری و کاهش مقاومت آیرودینامیک، در کاهش مصرف سوخت هم موثر است. این فرم به افتخار طراح و متخصص آیرودینامیک آلمانی یعنی وونیبالد کام (Wunibald Kamm)، کام بک نامگذاری شد. از مهمترین طرح‌های وی می‌توان به ب ام و کام کوپه 1938 اشاره کرد.

دستکاری در طراحی آلفارومئو 8C کامپتیزیونه، از شهامت طراحان زاگاتو خبر می‌دهد، چراکه با وجود گذشت سال‌ها از عرضه این خودروی کوپه، هنوز هم نمی‌توان زیبایی طراحی آن را انکار کرد. این خودروی اسپرت موتور-وسط در دو فرم کوپه و اسپایدر در تیراژ کمی بیشتر از 800 دستگاه و در فاصله سال‌های 2007 تا 2010 تولید شد.

همچون بوونزیپن زاگاتو و سایر دست‌پرورده‌های این استودیوی مشهور، برآمدگی دوتایی روی سقف دوپیا کودا نیز وجود دارد. هرچند بسیاری از قطعات بدنه دستخوش تغییر شده، اما فرم بخش انتهایی بدنه است که این نمونه را از مدل استاندارد متمایز می‌کند.

زاگاتو دوپیا کودا آلفارومئو 8C

از مشخصات فنی دوپیا کودا اطلاعی در دسترس نیست، اما احتمال دارد که همچون مدل استاندارد، پیشرانه V8 ساخت فراری بر جای خود باقیمانده باشد. آلفارومئو 8C کامپتیزیونه به پیشرانه 4.7 لیتری تنفس طبیعی مجهز بود، که 444 اسب‌بخار قدرت و 480 نیوتن‌متر گشتاور را از طریق گیربکس شش سرعته اتوماتیک با پدال‌های تعویض دنده، به محور عقب انتقال می‌دهد. شتاب صفر تا صد و حداکثر سرعت این اسپرت ایتالیایی هم به ترتیب 4.2 ثانیه و 292 کیلومتر برساعت اعلام شده است.

جدیدترین اخبار خودرو را در باما بخوانید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا