عبرتی قرآنی برای جنایتکاران معاصر
عبرتی قرآنی برای جنایتکاران معاصر
- ۰۶ آبان ۱۴۰۳ – ۱۱:۳۳
- اخبار فرهنگی
- اخبار دین ، قرآن و اندیشه
اکنون یهودیت صهیونیست با توهم «قوم برگزیده»، مسیر تکبر و خودبزرگبینی اقوام هلاکتشده گذشته را انتخاب کرده تا حدی که به خود اجازه میدهد کودکان و زنان بیگناه را به خاطر منافع خود از میان بردارد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، بخشی از قرآن اختصاص به سرنوشت اقوامی دارد که به واسطهی نافرمانی از خداوند و پیامبران و نیز به دلیل تکبر و سرکشی و فسادشان، موجبات هلاکت خود را فراهم آوردند و دچار عذاب الهی شدند. این اقوام شامل بسیاری از ملل گذشته هستند که خداوند در آیات متعدد قرآن به سرنوشت تلخ آنان اشاره کرده است. به عنوان مثال، قوم نوح که با نافرمانی و تهدید پیامبر خود سرانجام با طوفان عظیم نابود شدند و یا قوم لوط که به دلیل ارتکاب گناهان و اعمال ناشایست مثل لواط به عذاب الهی گرفتار و شهرهایشان وارونه و نابود شد و یا قوم بنیاسرائیل که قرآن بارها به نافرمانیها و سرکشیهای آنان اشاره کرده است. آنان پس از رهایی از ظلم فرعون و مشاهده معجزات الهی، همچنان به نافرمانی خود ادامه دادند.
یکی از این اقوام، قوم عاد است که با تکبر و ظلم خود، در برابر هدایت پیامبرشان حضرت هود مقاومت کردند و به واسطه طوفان شن هلاک شدند. آنها مردمانی قویهیکل بودند که ساختمانهای محکم و بزرگ میساختند و دارای سرزمینهای حاصلخیزی بودند. خداوند تمدن آنها را بیمثال معرفی میکند. طبق قرآن، این قوم کافر و بت پرست بودند و طاغیان مستکبر خود را اطاعت میکردند. خداوند در آیه15 سوره صافات درباره آنها میفرماید: «فَأَمَّا عَادٌ فَاسْتَکْبَرُوا فِی الْأَرْضِ بِغَیْرِ الْحَقِّ وَ قَالُوا مَنْ أَشَدُّ مِنَّا قُوَّةً ۖ أَوَلَمْ یَرَوْا أَنَّ اللَّهَ الَّذِی خَلَقَهُمْ هُوَ أَشَدُّ مِنْهُمْ قُوَّةً ۖ وَکَانُوا بِآیَاتِنَا یَجْحَدُونَ»؛ یعنی اما قوم عاد به ناحق در زمین تکبّر کردند و گفتند: نیرومندتر از ما کیست؟ آیا ندانستند خدایی که آنان را آفرید از آنان نیرومندتر است؟ و [به گمان اینکه نیرومندتر از آنان وجود ندارد] همواره آیات ما را انکار می کردند. سرانجام تندبادی سخت و سرد در روزهایی شوم بر آنان فرستادیم تا در زندگی دنیا عذاب خواری و رسوایی را به آنان بچشانیم، و بی تردید عذاب آخرت رسوا کننده تر است و آنان [در آن روز] یاری نخواهند شد.
این آیه به برخی از ویژگیهای این قوم اشاره میکند که عبارتند از:
1. استکبار: قوم عاد به دلیل قدرت مادی و جسمانی خود، به ناحق در زمین برتریجویی و گردنکشی داشتند. این تکبر ناشی از خودبزرگبینی و نادیده گرفتن حقیقت و عدالت بود.
2. قدرتطلبی بیپایه: آنان با فخرفروشی و خودستایی میگفتند: «نیرومندتر از ما کیست؟» این روحیه نمایانگر غرور و بیاعتنایی به قدرت الهی بود که آنان را آفریده است.
3.غفلت از قدرت خدا: قرآن میپرسد، آیا این قوم توجه نداشتند که خالق آنها، خداوندی که آنان را آفریده است، از آنان نیرومندتر است؟ این سؤال، نکتهای را برجسته میکند که نادیده گرفتن قدرت خدا و دیدن خود به عنوان نهایت قدرت، نشان از غفلت و جهل عمیق دارد.
4. انکار آیات الهی: قوم عاد نشانهها و آیات الهی را انکار میکردند. انکار آیات نشاندهنده عدم پذیرش پیامبران و نشانههای روشن از سوی خداوند بود که برای هدایت آنان فرستاده شده بود.
اما تطبیق این دست از آیات بر قدرتهای امروز جهانی بیمنطق نیست. اگرچه این آیه به قوم خاصی اشاره دارد، اما میتوان از آن به عنوان یک قاعده کلی درباره تکبر، قلدری، و پیامدهای آن در نزد خداوند استفاده کرد؛ یعنی مشابه این نوع تفکر در برخی رژیمهای کنونی، از جمله رژیم منحوس صهیونیستی مشاهده میشود. آنها با انگیزههای سیاسی و نظامی به دیگر ملل و اقوام ظلم میکنند و ویژگی مشترکشان خودبرتربینی و نادیده گرفتن قدرت بیمنتهای خداوند است. اکنون یهودیت صهیونیست با توهم «قوم برگزیده» مسیر تکبر و خودبزرگبینی را برگزیده تا حدی که به خود اجازه میدهد کودکان و زنان بیگناه را به خاطر منافع خود از میان بردارد و تبدیل به جنایتکارترین قوم تاریخ بشریت شود. بنابراین این بخش از آیه که خداوند در توصیف قوم عاد فرمود «فَاسْتَکْبَرُوا فِی الْأَرْضِ بِغَیْرِ الْحَقِّ وَ قَالُوا مَنْ أَشَدُّ مِنَّا قُوَّةً»، دقیقاً منطبق بر این جنایتکاران است؛ یعنی آنها در زمین به ناحق تکبر میورزند و معتقدند کسی از ما برتر نیست.
اما ادامهی این آیات گویای آن است: کسانی که در زمین قدرتطلبی میکنند و مسیر فساد را پیش میگیرند، در نهایت با پیامدهای بدی مواجه خواهند شد و عذاب خداوند به زودی دامن آنها را در دنیا و آخرت خواهد گرفت.
انتهایپیام/
- رژیم صهیونیستی (اسرائیل)
- قرآن کریم