گوگلپلی برای میزبانی از اپلیکیشنهای هدست واقعیت ترکیبی آماده میشود
با وجود توقف فرایند توسعه هدست واقعیت ترکیبی توسط گوگل، این شرکت در نظر دارد تا امکانات جدید در استور اندروید به منظور ارائه اپلیکیشنهای مرتبط با هدستهای واقعیت ترکیبی به کاربران ایجاد کند.
از زمان معرفی اپل ویژن، چندین شرکت در تلاش هستند تا با توسعه و عرضه هدست واقعیت ترکیبی از عرصه رقابت در این بازار نسبتاً جدید، عقب نمانند. انتظار میرود که اغلب هدستهای آتی از نسخهای خاص از سیستمعامل اندروید استفاده کنند یا حداقل از برنامههای آن پشتیبانی بهعمل آورند. بههمین دلیل است که گوگل اقدام به تعبیه قابلیتهای مرتبط با آنها در استور اندروید کرده است. البته هنوز مشخص نیست که این امکانات برای محصول جدیدی مثل هدست معرفی نشده واقعیت ترکیبی سامسونگ و کوالکام از سوی گوگل آماده شده است؛ یا بالاخره شاهد ارائه نسخهای از استور اندروید برای هدستهای فعلی مثل متا کوئست خواهیم بود.
فارغ از محصول هدف، قابلیتهای مرتبط با هدستهای واقعیت ترکیبی اکنون در کدهای گوگلپلی یافت میشوند و احتمالاً تمامی کاربران بهزودی قادر به مشاهده عمومی آنها خواهند بود. وبسایت Android Authority با بررسی این کدها، اقدام به انتشار یک اسکرینشات از محیط استور اندروید کرده است که در آن، شاهد افزوده شدن گزینهای جدید برای نصب برنامه روی دستگاهی با آیکن هدست هستیم. گزینه مورد اشاره در گذشته وجود نداشت و پس از باز کردن منوی نصب برنامه روی دستگاههای دیگر، نمایان میشود.
هدف از ارائه قابلیتهای مرتبط با هدست در گوگلپلی چیست؟
یکی دیگر از نشانههایی که خبر از ارائه اپلیکیشنهای هدست واقعیت ترکیبی در گوگلپلی میدهد، نشانگر پشتیبانی از این محصولات در منوی نصب برنامه است. طبق یک اسکرینشات دیگر، اگر برنامهای با هدست واقعیت ترکیبی سازگار نباشد، نوشتهای بهجای گزینه نصب نمایش داده میشود که عدم پشتیبانی را به کاربر اطلاع خواهد داد. افزوده شدن چنین امکاناتی به استور اندروید باعث شده است که گمانهزنیها پیرامون عرضه یک هدست واقعیت ترکیبی از سوی گوگل، بیشتر شود. البته این شرکت در ماههای اخیر اقدام به توقف روند توسعه هدستها کرده بود و احتمال دارد هیچوقت شاهد عرضه چنین محصولی از سوی آن نباشیم.
شایان ذکر است که گوگل در کنفرانس I/O امسال خود، اقدام به نمایش نمونه آزمایشی یک هدست واقعیت مجازی کرد؛ اما جزئیات بیشتری درباره آن هیچوقت منتشر نشد. با این وجود حتی اگر هیچ محصول فیزیکی در زمینه هدستها از سوی گوگل عرضه نشود، این شرکت همچنان به توسعه نرمافزارهای مرتبط با آنها ادامه خواهد داد. برای مثال پلتفرم micro XR یکی از محصولات درحال توسعه گوگل است که انتظار میرود در هدست واقعیت ترکیبی سامسونگ شاهد استفاده از آن باشیم. در نهایت پشتیبانی از دستگاههای غیر اندرویدی مثل متا کوئست از اپهای اندروید و امکان دانلود مستقیم برنامههای موبایل روی آنها، یکی دیگر از قابلیتهایی است که شاید با افزوده شدن امکانات جدید به گوگلپلی، فعال شود.