جدید ترین اخبار ورزشی روز دنیا از قوی ترین منابع خبری

جدیدترین اخبار ورزشی
خودرو

بررسی سورن پلاس XU7P ایران خودرو

آذر 1403: شرکت ایران خودرو، قیمت جدید سورن پلاس با موتور XU7P را از تاریخ 1403/09/01 مطابق جدول زیر، افزایش داده است:

جدول تغییرات قیمت سورن پلاس XU7P
کد کلاس خودرو58402
پاییز 1402459,118,000
بهار 1403465,085,000
تابستان 1403469,411,000
پاییز 1403615,559,000

*قیمت‌ها برحسب تومان بوده و رند شده است.

آذر 1402: اخیرا ویدیویی در فضای مجازی و در صفحه‌ای منتسب به گروه صنعتی ایران خودرو، از داخل کابین یک سورن پلاس جدید منتشر شد که در آن به جایگزینی این نسخه جدید با پژو پارس اشاره شده بود.

کاتالوگ سورن پلاس XU7P ایران خودرو (PDF)

اکنون ایران خودرو به تازگی مشخصات فنی و امکانات رفاهی و ایمنی این نسخه جدید سورن پلاس را منتشر کرده است. این خودرو با نام سورن پلاس عرضه می‌شود و موتور  TU7P از پیشرانه بهبود یافته TU7 دارد که همچنان از نوع 8سوپاپ با حجم 1761 سی سی و حداکثر توان 98 اسب بخار و حداکثر گشتاور 146 نیوتون متر است. گیربکس این خودرو 5 سرعته دستی و شتاب صفر تا صد آن 13 ثانیه اعلام شده و مصرف سوخت ترکیبی این خودرو در راستای بهبود فنی پیشرانه و همگام سازی آن با استاندارد روز به حدود 7 لیتر در 100 کیلومتر رسیده است.

ترمز های سورن پلاس در جلو از نوع دیسکی و در عقب از نوع کاسه ای است و بر اساس استاندارد جدید در زمینه تکنولوژی های ایمنی سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی HSA، سیستم کنترل الکترونیکی پایداری ESC و سیستم کنترل کشش TCS به آن افزوده شده است.

 امکانات رفاهی و تجهیزات آن عبارتند از نمایشگر لمسی در میانه داشبورد، سیستم تهویه اتوماتیک با دریچه مجزا برای سرنشینان عقب، صندلی های جلو قابلیت تنظیم برقی پشتی، چراغ روشنایی درروز، چراغ های عقب نیز همزمان با چراغ روشنایی در روز جلو روشن می شود که به اصطلاح به آن Position Lamp می گویند و از الزامات استانداردی به شمار می رود.

از دستگیره های مشابه دنا ، جلوپنجره مشکی براق و طرح کروم روی نوار شیشه های جانبی در نمای آن استفاده شده است. قطعات دکوراتیو جدید نیز به کابین آن افزوده شده است.

توجه داشته باشید که هنوز زمان عرضه و قیمت احتمالی این محصول اعلام نشده است.

مهر 1402: شرکت ایران خودرو برای اجرای استانداردهای 85گانه ایمنی، تغییرات جدیدی روی سورن پلاس انجام داده و قرار است این نسخه ارتقایافته را در پاییز 1402 تحویل مشتریانش دهد. همانطور که می‌دانید، از تابستان 1402 داشتن چراغ دی‌لایت برای خودروهای مونتاژی الزامی شده اما خوشبختانه سورن پلاس از مدت‌ها قبل، مجهز به چراغ‌روز شده بود. ولی ایران خودرو به منظور ارتقای ایمنی این محصول، شش ویژگی جدید دیگر را هم به خودروی سورن پلاس افزوده که عبارتند از:

1. سیستم کنترل پایداری (ESC): این سیستم که نخستین‌بار روی تارا نصب شده بود، در صورت تشخیص سرخوردن چرخ‌ها، ترمزها را بصورت متوالی، درگیر می‌کند و به این ترتیب، هم از انحراف خودرو جلوگیری می‌شود و هم راننده، امکان تسلط و کنترل بر فرمان‌ را خواهد داشت. برای روشن و خاموش کردن سیستم ESC، یک کلید روی داشبورد سورن پلاس تعبیه شده اما این سیستم بصورت پیش فرض، همواره فعال است.

2. سیستم کنترل هرزگردی (TCS): این سیستم که در واقع مکمل سیستم ESC است، در زمان شروع حرکت خودرو در مسیرهای لغزنده، مانع از هرزگردی چرخ‌ها می‌شود.

3. سیستم کمکی ترمز (EBA): در هنگام فشار ناگهانی و شدید روی پدال ترمز، فشار هیدرولیکی نیروی ترمز به حداکثر رسیده تا به توقف سریع‌تر خودرو کمک کند.

4. سیستم کمکی حرکت در سربالایی (HSA): هنگام حرکت در مسیرهای سربالایی، این سیستم با فعال کردن ترمزها به مدت چند ثانیه، مانع از عقب رفتن خودرو می‌شود. همچنین در شرایطی که خودرو در سرازیری قرار داشته و راننده قصد حرکت در دنده عقب را داشته باشد، این سیستم مانع از حرکت خودرو رو به جلو می‌شود.

5. نشانگر تعویض دنده (GSI): براساس اعلام سازمان استاندارد، این ویژگی که برای گیربکس‌های دنده‌ای اجباری شده است، زمان مناسب برای تعویض دنده (از طریق علامتی که در صفحه کیلومتر خودرو جاسازی شده) را به راننده نمایش می‌دهد. این آپشن جدید، باعث کاهش مصرف سوخت و همچنین کاهش آلایندگی خودروها می‌شود.

6. سنسور فشار باد تایر (TPMS): در صورت کاهش فشار باد تایرها از محدوده مجاز تعریف شده، این سیستم به راننده (و از طریق جلو آمپر و همچنین از طریق نمایشگر سیستم مالتی مدیا) هشدار می‌دهد تا نسبت به تنظیم فشار باد تایرها اقدام کند. وجود این سیستم نیز باعث کاهش استهلاک تایرها و افزایش عمر آنها و همچنین کاهش مصرف سوخت می‌شود.

البته شرکت ایران خودرو علاوه بر 6 ویژگی جدید فوق، خبر داده که با انجام برخی تغییرات در بخش سپر و قسمت جلویی سورن پلاس، موفق شده تا استاندارد عابر پیاده را نیز برای این محصول، دریافت کند. داشتن این استاندارد ایمنی، موجب کاهش صدمات وارده به عابرین، در زمان بروز تصادفات خواهد شد.

اردیبهشت 1402: شرکت ایران خودرو پس از معرفی کد کلاس جدید 57529 برای سورن پلاس بنزینی، قیمت جدید این خودرو را نیز اعلام کرده است. سورن پلاس بنزینی 57529 فاقد مالتی مدیاست اما ویژگی‌های دیگری مانند رینگ آلومینیومی، پاور ویندوز، آنتی‌ترپ و چراغ پوزیشن دارد. قیمت سورن پلاس بنزینی با کد کلاس 57529، از ابتدای سال 1402 معادل 331 میلیون و 284 هزارتومان اعلام شده است.

اسفند 1401: شرکت ایران خودرو از سال 1402، سورن پلاس بنزینی را با یک آپشن جدید، به تولید می‌رساند. براساس اعلام این شرکت، کد کلاس57527 برای سورن پلاس بنزینی، از اواخر اسفندماه 1401 ایجاد شده است.

»» کاتالوگ جدید سورن پلاس بنزینی (PDF) ««

این کد کلاس جدید، دقیقا مشابه کد کلاس 57522 بوده؛ یعنی آنتی‌ترپ و پاور ویندوز ندارد ولی هم مالتی‌مدیا (مانیتور+دوربین عقب) و هم رینگ آلومینیومی دارد. اما برخلاف تمامی سورن پلاس‌هایی که تاکنون دیده بودیم، کد کلاس 57527 به آپشن جدیدی بنام پوزیشن لامپ (position Lamp) مجهز شده است. این آپشن جدید، به این معنی است که وقتی چراغ دی‌لایت خودرو، روشن باشد، چراغ‌های عقب نیز همزمان روشن می‌شوند. ظاهرا این ویژگی جدید، برای رعایت استانداردهای ایمنی تازه‌ای که بزودی برای خودروسازان الزامی می‌شود.

بهمن 1401: همزمان با شروع بهمن‌ماه، شرکت ایران خودرو نیز لیست قیمت انواع سورن پلاس را اعلام کرده است. همانطور که می‌دانید، از ابتدای پاییز 1401، کد کلاس 57519 حذف گردیده و کدهای جدید 57522 و 57523 به خانواده سورن پلاس افزوده شدند. همچنین در زمستان 1401 نیز کد کلاس‌های 57524 و 57527 نیز اضافه شده است:

مدلکد کلاسقیمت نمایندگی
سورن پلاس رینگ فولادی57524235 میلیون و 964 هزارتومان
سورن پلاس با مالتی مدیا57523249 میلیون و 286 هزارتومان
سورن پلاس جدید57522261 میلیون و 422 هزارتومان
سورن پلاس بنزینی57527269 میلیون و 239 هزارتومان

*اطلاعات فوق از سایت خودروساز گردآوری شده است.

بهمن 1401: اگر پیگیر شرایط فروش محصولات ایران خودرو بوده باشید، حتما در جریان هستید که این شرکت از اواسط سال 1401، تغییرات متعددی را در تیپ‌های سورن پلاس اعمال کرده تا جایی که هم‌اکنون، چندین تیپ مختلف از این خودرو، در بازار کشورمان وجود دارد و قطعا در آینده‌ای نزدیک، شاهد عرضه تیپ‌های جدیدتری نیز خواهیم بود! 

اما چه تفاوتی میان تیپ‌های سورن پلاس وجود دارد؟ برای جواب دادن به این سوال، بهتر است جدول زیر را مشاهده می‌کنید:

کد کلاس575-19575-22575-23575-24575-26575-27
مانیتورxداردداردxدارددارد
دوربین عقبxداردxxدارددارد
آنتی ترپداردxداردداردxx
پاور ویندوزداردxداردداردxx
رینگ آلومینیومیداردداردداردxxدارد
پوزیشن لامپxxxxxدارد

*اطلاعات فوق از سایت خودروساز گردآوری شده است.

خرداد 1400: نخستین تصاویر رسمی از کابین سورن پلاس بالاخره منتشر شد. تغییر فرمان، تغییر روکش‌ها و رودری‌ها، تغییر تریم کابین و همچنین اضافه‌شدن نمایشگر کامپیوتر سفری (MFD) در بالای داشبورد، تنها بخشی از مهم‌ترین تفاوت‌های کابین سورن پلاس با کابین سورن معمولی است که در همان نگاه اول، جلب توجه می‌کنند.

البته تغییرات کوچک و بزرگ بیشتری در سورن پلاس ایران خودرو رخ داده که در ادامه متن، همه آنها را توضیح داده‌ایم. 

آبان 99 | درحالیکه ایران خودرو قول تحویل حداکثر 3 ماه را داده بود، حالا می‌بینیم که این شرکت 2 ماه زودتر از موعد مقرر، تحویل نخستین سری سورن پلاس را  آغاز کرده است. تحویل این محصول جدید، آن هم به فاصله کوتاهی از آغاز تحویل رانا پلاس ایران خودرو، خبر خوبی برای برندگان فروش فوق العاده ایران خودرو است که این محصول را با قیمت قطعی خریداری کرده بودند.

مهر 99 | آقای نیک پور، مدیر پروژه سورن سال، خبر داده که در اواسط پاییز 99، تولیدانبوه این محصول جدید در ایران خودرو شروع می‌شود. ظرفیت تولید سالانه سورن پلاس 30 هزار دستگاه است.

خرداد 99 | سمند سورن پلاس بزودی در سبد محصولات ایران خودرو برای سال 99 قرار می گیرد. بعد از رانا پلاس که قرار است در پاییز 99 تحویل سری اول آن شروع شود، حالا باید منتظر اعضای جدید خانواده سمند ایران خودرو هم باشیم.

»» جدول اطلاعات فنی و آپشن‌های سورن پلاس ««

اولین رونمایی سمند سورن پلاس، در بهمن 98 رخ داد؛ همان زمانی که ایران خودرو برای اولین بار دست به معرفی رسمی سمند سورن پلاس به همراه رانا پلاس، زد. البته در آن زمان، ایران خودرو از نام های «سورن سال» و «رانا سال» برای معرفی این دو محصول جدید، استفاده کرده بود.

ایران خودرو در سمند سورن پلاس، تمام تلاشش را خرج کرده تا صرفا جزییات خودرو را بهتر کند، نه اینکه تغییری اساسی در آن ایجاد کند! می توان تمام تغییرات اعمال شده در سمند سورن پلاس را بصورت زیر خلاصه کرد:

  • تغییر گرافیک چراغ‌های جلو و عقب
  • چراغ دنده عقب
  • چراغ مه شکن
  • باله در انتهای درب صندوق
  • سنسور سوم پارک در سپر عقب
  • ایزوفیکس در صندلی عقب
  • مانیتور لمسی (سفارشی)
  • شیشه دودی عقب و شیشه دودی درهای عقب
  • جلوپنجره مشکی با طراحی جدید
  • طراحی جدید دستگیره درها (آسان بازشو)
  • رینگ‌ دو-رنگ با طراحی جدید
  • فرمان جدید با روکش چرم
  • کامیپوتر سفری جدید
  • کروز کنترل
  • دوخت قرمز برای تریم داخلی
  • روکش جدید صندلی
  • رودری جدید
  • سردنده مشکی جدید
  • تریم طرح فیبرکربن برای کنسول و رودری‌ها

سورن سال، به موتور یورو5 مجهز شده است. اما ایران خودرو تغییر دیگری در قلب سورن پلاس، انجام نداده است. همچنین در کنار سورن پلاس، باید منتظر سورن پلاس توربو با موتور EF7-TC هم باشیم.

درباره قیمت سورن پلاس حدس و گمان‌های زیادی وجود دارد چراکه مدت‌هاست نام اعضای خانواده سورن را بسیار کمتر از گذشته در شرایط فروش ایران خودرو میبینیم.

بهمن 97 | ایران خودرو برای عرضه سمند دیزلی آماده شده است؛ این خبر را محمد زالی، مدیرعامل ایپکو (شرکت تحقیق، طراحی و تولید موتور ایران خودرو) در بهمن ماه 97 به رسانه‌ها داد.

 

طبق گفته‌های آقای زالی، هدف اصلی در اجرای موتور دیزلی برای خودروهای سواری، کاهش گاز دی اکسید کربن و افزایش راندمان قوای محرکه است. در برای فاز آزمایشی، ایران خودرو 70 پیشرانه دیزلی را ساخته که 30 نسخه آن را برای تاییدیه نهایی روی سورن دیزلی قرار داده است.

 

اما پروژه سورن دیزلی به نتایج جالبی رسیده است. به عنوان مثال، میزان آلایندگی این خودرو به 145 گرم در هر کیلومتر کاهش یافته که یعنی می‌تواند استاندارد یورو5 (قابل ارتقا به یورو6) را به‌راحتی پاس کند. نکته هیجان‌انگیزتر اینکه مصرف ترکیبی سورن دیزلی به عدد 4.5 لیتر در سیکل ترکیبی رسیده است؛ یعنی حدود 3 لیتر کمتر از سورن EF7.  همچنین مصرف جاده‌ای آن 5 لیتر اعلام شده که بازهم حدود 0.8 لیتر کمتر از سورن EF7 خواهد بود.

با توجه به استهلاک کم، مصرف سوخت پایین و گشتاور بالا، پیشرانه‌های جدید دیزلی ایران خودرو می‌تواند گزینه خوبی برای ناوگان حمل و نقل عمومی باشد. هنوز زمان عرضه محصولات ایران خودرو با پیشرانه دیزلی، مشخص نشده است.

سورن توربو نخستین تلاش ایران‌خودرو در بکارگیری پیشرانه توربوست و باید آن‌را نخستین محصول داخلی بدانیم که به سیستم پرخورانی مجهز شده.

تولید سورن توربو نخستین‌بار در بهمن 94 آغاز شد اما تولید انبوه آن از نیمه اردیبهشت 97 در ایران خودرو تبریز آغاز شد. نکته جالب‌تر اینجاست که سورن 94 تنها یک ستاره کیفی داشت اما سورن 97 به دو ستاره کیفی رسید و در سال 99 نیز 3 ستاره کیفی دارد.

سورن توربو از همان پیشرانه EF7 بهره می‌برد ولی به سیستم توربو به همراه اینترکولر (که در مرکز تحقیقات موتور ایران‌خودرو ساخته شده) مجهز است. طبق گفته کیوان وزیری (قائم مقام معاون طراحی و توسعه محصول ایران‌خودرو) قدرت و گشتاور سورن توربو را می‌توان با پیشرانه‌های 2.4 لیتری مقایسه کرد درحالی‌که سطح آلایندگی آن متناسب با پیشرانه‌های 1.6 لیتری است. سایر تغییرات صورت گرفته در پیشرانه سورن توربو عبارتند از:

  • افزایش 30 درصدی ورود هوا به محفظه احتراق
  • بهبود 40 درصدی بازدهی موتور
  • افزایش 36 تا 40 درصدی قدرت
  • افزایش 40 درصدی گشتاور
  • کاهش 7 درصدی مصرف سوخت
  • کاهش 13 درصدی آلاینده‌های خروجی

همچنین در سورن توربو، برخی دیگر از قسمت‌های فنی نیز دستخوش تغییر شده‌اند ازجمله: جعبه‌دنده، سیستم مدیریت پیشرانه، سیستم سوخت‌رسانی و هوارسانی، اگزوز، خنک‌کاری و مجموعه الکترونیکی خودرو.

سورن توربو تنها در تیپ ELX عرضه می‌شود و اگر امکانات آن‌را با سورن ELX معمولی مقایسه کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که به‌غیر از تغییرات فنی، این دو مدل سورن فقط در سایز تایرها با یکدیگر تفاوت دارند.

همزمان با استفاده از داشبورد جدید برای پژو پارس و پژو 405، ایران خودرو از سال 92 نیز سورن ELX را با داشبورد جدید به بازار فرستاد؛ خودرویی که مهم‌ترین تغییراتش را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • پاور ویندوز
  • دکمه‌های کنترلی فرمان
  • اضافه شدن هندزفری موبایل
  • آینه جانبی برقی تاشو با راهنما
  • رینگ آلومینیومی جدید
  • سیستم صوتی جدید با قفل ضدسرقت و خروجی ساب ووفر

کابین سورن توربو (عکس از خودروبانک)

سورن نخستین فیس لیفت مهمی بود که ایران خودرو برای سمند طراحی کرد و سال 86 هم آن‌را به بازار فرستاد. واقعیت این بود که سورن با هدف جایگزینی سمند تولید شده بود ولی مشکلات فنی و مهم‌تر از آن قیمت تمام شده بیشترش، مانع از محقق شدن این هدف شد. فروش موازی سورن با سمند، مهم‌ترین علت عدم استقبال ایرانی‌ها از سورن است.

سورن اولین سمندی بود که ایربگ راننده و ترمز ABS را به صورت استاندارد داشت. نسخه‌های اولیه سورن فقط در یک تیپ عرضه می‌شد تا اینکه در سال 87 ایران خودرو تیپ گران‌تر آن یعنی سورن ELX را هم تولید کرد که مهم‌ترین تفاوتش در اضافه شدن «ایربگ سرنشین جلو» و داشتن «دزدگیر و ایموبیلایزر» بود. خانواده سورن در ابتدا در مدل‌های زیر فروخته می‌شد:

  • سورن XU7
  • سورن TU5
  • سورن ELX با موتور XU7
  • سورن ELX با موتور TU5
  • سورن ELX با موتور EF7

»» بررسی مشخصات فنی سمند سورن ««

در یک دهه اخیر، ایران خودرو، خانواده سورن را دستخوش تغییرات زیادی کرد که مهم‌ترین‌شان عبارتند از:

  • سال 88: حذف پیشرانه TU5
  • سال 89: اضافه شدن سیستم مالتی پلکس
  • سال 90: حذف سورن معمولی
  • سال 92: عرضه سورن داشبورد جدید
  • سال 94: عرضه سورن توربو
  • سال 95: حذف پیشرانه XU7
  • سال 99: عرضه سورن پلاس

از لینک قیمت روز خودرو می‌توانید قیمت انواع سمند و قیمت انواع سورن را در بازار آزاد مشاهده کنید. همچنین از طریق لینک قیمت روز ایران خودرو، قیمت نمایندگی سورن به همراه قیمت سایر محصولات ایران خودرو را خواهید دید.

در مقاله شرایط فروش ایران خودرو، از آخرین شرایط فروش سورن، شامل فروش نقدی سورن و پیش فروش سورن مطلع شوید. همچنین از طریق لینک خرید و فروش سورن، می‌توانید برای دیدن به‌روزترین آگهی‌های سورن در سراسر کشور، استفاده کنید.

در مقاله دانلود دفترچه راهنمای خودرو، دفترچه راهنما سمند، دفترچه راهنمای سورن و کتابچه سایر خودروهای موجود در بازار ایران را می‌توانید به صورت رایگان، دریافت کنید.

اگر مالک خودروهای سمند ال ایکس، سمند EF7، سورن و حتی سمند سریر هستید، در مقاله روغن موتور سمند و سورن، انواع روغن مناسب سمند و مشخصات روغن موتور مناسب سورن را به شما معرفی کرده‌ایم.

در مقاله قیمت لوازم یدکی سورن می‌توانید از جدیدترین قیمت لوازم مصرفی سمند، لوازم مصرفی سورن، لیست قیمت قطعات خودرو سورن، قیمت لوازم یدکی سورن در بازار، مطلع شوید.

نمایش بیشتر

خبر خوان همفکری

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
ایران و جذب ۱۵میلیون گردشگر/ ارزآوری گردشگری بیشتر از نفت!