لاشه گوسفند 635 هزار تومان
به گزارش اکوایران؛ امروز اگر با یکی از فروشندگان گوسفند در تهران تماس بگیرید، متوجه میشوید که قیمت هر کیلو گوسفند زنده حدود ۳۰۰ هزار تومان است. اما زمانی که سر بریده و به بازار عرضه میشود، قیمت آن به ۶۰۰ هزار تومان میرسد. این تفاوت قیمت نشاندهنده مشکلات ساختاری در زنجیره تولید و توزیع است.
به گفته علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی، علت اصلی این افزایش قیمت، هزینههای نگهداری و تولید است. با این حال، در سال جاری، برخلاف هفت یا هشت ماه گذشته، شرایط برای تولیدکنندگان نسبت به سال قبل بهتر بوده است. درضمن الان قیمت نسبت به ماههای قبل ارزانتر شده است، در ماههای قبل قیمت گوشت بیش از ۷۰۰ هزار تومان بود.
البته پیگیری های «اکوایران» قیمت گوشت گوسفندی هنوز در برخی مناطق بالای 700 تومان عرضه میشود. درضمن آنچه درحالحاضر باعنوان گوشت قرمز تنظیم بازاری در میادین شهرداری و یکسری فروشگاه های زنجیره ای عرضه میشود، فقط 30 درصد نیاز بازار است.
البته ملکی تاکید دارد قیمت کاهش یافته و یکی از دلیل آن هم به گفته ملکی، کاهش تقاضاست.
اما واقعیت اینکه وضعیت قیمتها باعث شده گوشت از سبد غذایی بسیاری از خانوارها حذف شود. این مهاجرت از سفره مردم به دلیل فشار اقتصادی و کاهش قدرت خرید است. تولیدکنندگان نیز با وجود عرضه مناسب، با کاهش تقاضا در بازار مواجه هستند.
در این شرایط واردات هم کاهشی بود. ملکی درگفتگویی رادیو گفت: مشکلاتی مانند اختلال در پروازها و محدودیتهای واردات از مسیر زمینی، چالشهایی را ایجاد کرده است. اگر این مشکلات حل شود، بازار متعادلتر خواهد شد.