جدید ترین اخبار ورزشی روز دنیا از قوی ترین منابع خبری

جدیدترین اخبار ورزشی
پزشکی

عوارض چای ماچا برای کبد و فشار خون

1ja.ir

 

عوارض چای ماچا برای کبد و فشار خون بسیار جدی و قابل توجه است. چای ماچا یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های است که به خاطر خواص آنتی‌اکسیدانی و فواید سلامتی مورد توجه قرار گرفته است.

اما آیا این چای برای همه مناسب است؟ به ‌ویژه برای کسانی که مشکلات کبدی دارند یا از فشار خون بالا رنج می‌برند. در این مطلب بیشتر راجع به خواص و عوارض چای ماچا برای کبد و فشار خون بخوانید.

 

چای ماچا و سلامت کبد

کبد نقش مهمی در پردازش مواد غذایی، سم‌زدایی و متابولیسم ترکیبات مختلف دارد. چای ماچا سرشار از ترکیباتی مثل پلی‌فنول‌ها و کاتچین‌ها است که خواص آنتی‌اکسیدانی دارند و به محافظت از سلول‌های کبدی کمک میکنند.

اما نکته‌ای که نباید نادیده گرفت این است که مصرف بیش از حد این ترکیبات فشار زیادی به کبد وارد می‌کند. عوارض چای ماچا برای کبد و فشار خون بسیار جدی است البته اگر در مصرف آن زیاده‌روی نکنید.

یکی از ترکیبات اصلی چای ماچا اپی‌گالوکاتچین گالات است که نوعی آنتی‌اکسیدان قوی محسوب می‌شود. در دوزهای پایین، می‌تواند برای کبد مفید باشد، اما مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث آسیب به سلول‌های کبدی و التهاب شود.

تحقیقات نشان داده‌اند که دوزهای بسیار بالای EGCG می‌تواند منجر به تجمع سموم در کبد و در موارد نادر، حتی نارسایی کبدی شود. بنابراین، اگر کبد حساسی دارید، نباید در مصرف ماچا زیاده‌روی کنید.

چای ماچا برخلاف تصور برخی افراد، حاوی مقدار قابل توجهی کافئین است. مصرف بیش از حد کافئین می‌تواند سطح آنزیم‌های کبدی را افزایش دهد و در برخی افراد باعث استرس اکسیداتیو در سلول‌های کبدی شود.اگر دچار بیماری‌هایی مثل کبد چرب یا هپاتیت هستید، بهتر است درباره مصرف ماچا با پزشک خود مشورت کنید.

پلی‌فنول‌های موجود در چای ماچا باعث گشاد شدن عروق خونی و بهبود گردش خون می‌شوند. این موضوع برای برخی افراد مفید است و حتی باعث کاهش فشار خون می‌شود. اما این تأثیر در همه افراد یکسان نیست و به شرایط بدنی هر فرد نیاز دارد.

در حالی که پلی‌فنول‌ها باعث کاهش فشار خون می‌شوند، کافئین موجود در چای ماچا اثر معکوس دارد. کافئین سیستم عصبی را تحریک می‌کند و باعث افزایش ضربان قلب و در نتیجه افزایش فشار خون می‌شود.اگر به کافئین حساس هستید یا دچار فشار خون بالا هستید، مصرف زیاد چای ماچا برای شما مناسب نیست.

چای ماچا با برخی داروهای کاهنده فشار خون تداخل دارد، به خاطر همین باید عوارض چای ماچا برای کبد و فشار خون را جدی بگیرید. کافئین اثر برخی داروها را کاهش و باعث نوسانات فشار خون می‌شود.بنابراین، اگر داروهای فشار خون مصرف می‌کنید، بهتر است میزان مصرف ماچا را محدود کنید یا قبل از نوشیدن آن با پزشک مشورت کنید.

چگونه از عوارض چای ماچا جلوگیری کنیم؟

در مصرف آن تعادل را رعایت کنید. مصرف ۱ تا ۲ فنجان در روز کافی است چون هم از فواید آن بهره‌مند می‌شوید، بدون اینکه با عوارض چای ماچا برای کبد و فشار خون مواجه شوید.

ماچای باکیفیت و ارگانیک بخرید. برخی از انواع ماچا حاوی فلزات سنگین یا آفت‌کش‌های مضر است که بر سلامت کبد و کلیه‌ها تأثیر منفی می‌گذارند.

ماچا را با معده خالی ننوشید. این کار باعث افزایش اسیدیته معده می‌شود و فشار بیشتری به کبد وارد می‌کند. بهتر است آن را همراه با وعده‌های غذایی یا میان‌وعده مصرف کنید.

اگر بیماری زمینه‌ای دارید، با پزشک مشورت کنید. افراد دارای بیماری‌های کبدی، فشار خون بالا یا مشکلات قلبی باید در مصرف چای ماچا احتیاط کنند.برای اطلاع بیشتر از عوارض چای ماچا و جلوگیری از این مشکلات ما به نقل از سایت matcha.com مطالبی تهیه کرده ایم تا بتوانیم کمک به حفظ سلامتی شما بکنیم:

Due to its caffeine content, more than eight grams of matcha powdered green tea, or eight prepared cups of matcha, has been linked to the following negative side effects:

Headaches

An upset stomach & stomach aches

Trouble sleeping

Irritability

Diarrhea

Constipation

Heartburn

با توجه به محتوای کافئین آن، بیش از هشت گرم پودر چای سبز ماچا یا هشت فنجان آماده شده ماچا با عوارض جانبی منفی زیر مرتبط است:

سردرد

ناراحتی معده و معده درد

مشکل در خواب

تحریک پذیری

اسهال

یبوست

سوزش سردل

چای ماچا و سلامت بدن نوشیدنی شفابخش یا خطری برای کبد و قلب

در جدول زیر به طور خلاصه از تاثیرات مثبت و منفی چای ماچا صحبت کرده ایم:

جنبهتاثیرات مثبت (در صورت مصرف متعادل)تاثیرات منفی (در صورت مصرف بیش از حد)ملاحظات
کبد* محافظت از کبد در مقادیر کم به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان‌ها.* التهاب کبد و افزایش آنزیم‌های کبدی به دلیل مقادیر زیاد اپی‌گالوکاتچین گالات.* افراد با مشکلات کبدی باید با پزشک مشورت کنند.
قلب و فشار خون* کاهش فشار خون و بهبود جریان خون در برخی افراد.* افزایش ناگهانی فشار خون و تپش قلب، به‌ویژه در افراد حساس به کافئین.* افراد با مشکلات قلبی یا فشار خون بالا باید با پزشک مشورت کنند.
سایر فواید* کاهش التهاب، بهبود عملکرد مغز، افزایش متابولیسم بدن.**

با افزایش محبوبیت چای ماچا در بین مردم به خاطر ترکیبات آن مثل کاتچین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌هاو … شهرت بسیاری پیدا کرده است وقیمت چای ماچادر بازار با توجه به کیفیت و وزن آن متغیر است و در بازه هاقیمتی متفاوتی فروخته می شود.

این چایی به کاهش التهاب، بهبود عملکرد مغز و حتی افزایش متابولیسم بدن کمک می‌کند. اما مصرف بیش از حد آن همیشه بی‌ضرر نیست. کبد به عنوان مرکز سم‌زدایی بدن، مسئول پردازش ترکیبات فعال موجود در ماچا است.

اگرچه این چای در مقادیر کم از کبد محافظت می‌کند، اما مقادیر زیاد اپی‌گالوکاتچین گالات باعث التهاب کبد و افزایش آنزیم‌های کبدی می‌شود.

از سوی دیگر، کافئین ماچا بسته به میزان مصرف و شرایط بدنی هر فرد، تاثیرات متفاوتی بر فشار خون و عملکرد قلب دارد.

در برخی افراد، مصرف آن باعث کاهش فشار خون و بهبود جریان خون می‌شود، اما در برخی دیگر، به‌ ویژه کسانی که به کافئین حساس هستند، باعث افزایش ناگهانی فشار خون و تپش قلب می‌شود. بنابراین، اگرچه چای ماچا یک نوشیدنی سالم محسوب می‌شود، اما برای افرادی که مشکلات کبدی، قلبی یا فشار خون بالا دارند، حتما باید برای مصرف آن با پزشک مشورت کنند

جمع‌بندی

چای ماچا یک نوشیدنی سالم و مفید است، اما همه‌ چیز به مقدار مصرف آن بستگی دارد. اگر در مصرف آن زیاده‌روی کنید، فشار زیادی به کبد شما وارد می‌کند یا باعث نوسانات فشار خون می‌شود.

اما با رعایت اعتدال، می‌توانید از خواص فوق‌العاده آن بهره‌مند شوید بدون اینکه نگران عوارض چای ماچا برای کبد و فشار خون باشید. بهتر است همیشه تعادل را رعایت کنید و به واکنش بدنتان هم توجه کنید.

نمایش بیشتر

خبر خوان همفکری

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا